Torcik omletowy z rukolą i łososiem

Torcik omletowy z rukolą i łososiem

  • 00:20
  • 2 porcje
  • 144 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jajka
    • 5 pomidorków koktajlowych
    • 25 g łososia
    • garść rukoli
    • 1 łyżeczka masła
    • przyprawy: sól pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rozbij jajko w miseczce, roztrzep widelcem, dodaj pokrojone kawałki łososia. Rozgrzej patelnię z odrobiną masła i wylej zawartość miseczki. Opiecz omlet, przekładając go na drugą stronę.

Omlet przełóż na talerz, na wierzch połóż rukolę i pokrojone pomidorki koktajlowe. Przygotowując drugi omlet, roztrzep tylko jajko, pomidory ułóż na wierzchu ścinającego się omletu już na patelni. Sól i pieprz dodaj do smaku do roztrzepanych jajek.

Całość można udekorować odrobiną rukoli i pomidorkami. Wspaniale smakuje z kubkiem gorącego kakao z miodem i kardamonem. Smacznego!


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze