Torciki z pumpernikla

Torciki z pumpernikla

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    pasta I:

    • 100 g sera żółtego
    • 1 jajko
    • 50 g masła
    • ½ łyżeczki musztardy

    pasta II:

    • 50 g sera żółtego
    • 100 g masła
    • 100 g koncentratu pomidorowego
    • 8 listków świeżej bazylii

    dodatkowo:

    • ½ papryki czerwonej
    • 2 opakowania pumpernikla
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajko włóż do zimnej wody i zagotuj. Gotuj jeszcze przez siedem minut. Po tym czasie wyciągnij jajko z wrzątku i wrzuć do zimnej wody. Wystudź, obierz i posiekaj.100 g sera żółtego zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj posiekane jajko, 50 g masła, musztardę i utrzyj. Pierwsza masa gotowa.

Posiekaj listki bazylii. Zetrzyj na tarce 50 g sera żółtego. Wymieszaj ser żółty, 100 g masła, koncentrat pomidorowy i posiekaną bazylię. Druga pasta gotowa.

Paprykę umyj i pokrój w paski. Z kromek pumpernikla wytnij kółka foremką do wykrawania ciastek. Kółka z pumpernikla przełóż masami. Wierzch torcików przybierz kawałkami papryki.


Komentarze