Tort chlebowy

Tort chlebowy

  • 00:50
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 mały okrągły bochenek chleba
    • 1 kg sera twarogowego
    • 300 g suszonych pomidorów z zalewy
    • 1 zielona papryka
    • 2 pęczki świeżej bazylii
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka papryki w proszku
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Z chleba wytnij okrągłe blaty. Bazylię opłucz i posiekaj. Pomidory odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Zieloną paprykę umyj i pokrój w kostkę.

2

2/3 sera zmiksuj z pomidorami, koncentratem i papryką w proszku. Pozostałą część sera zmiksuj z ziołami i zieloną papryką. Obie masy dopraw solą i pieprzem. Przekładanie chlebowych blatów zacznij od zielonej masy. Do masy pomidorowej, którą przekładasz środek tortu, możesz dodać więcej papryki lub koncentratu, żeby była ciemniejsza.

3

Pozostałą masą pomidorową obłóż tort z wierzchu. Na koniec udekoruj kleksami ze szprycy i plastrami świeżych warzyw. 


Komentarze