Tort serowy pomarańczowo-mandarynkowy

Tort serowy pomarańczowo-mandarynkowy

  • 03:00
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg sera twarogowego
    • 1 op. śmietanki 30% (330 g)
    • 2 galaretki pomarańczowe
    • 6 łyżek cukru pudru do smaku
    • 1 pomarańcza
    • 3–4 mandarynki
    • 1 op. podłużnych biszkoptów
    • 500 ml wody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Galaretkę rozpuść w gorącej, ugotowanej wodzie i ostudź.

2

Ser z miksuj z cukrem pudrem.

3

Pomarańczę wyparz, wyszoruj i zetrzyj do sera tylko pomarańczową warstwę.

4

Mieszając, partiami dodawaj schłodzoną galaretkę. Całość dobrze wymieszaj.

5

Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno.

6

Dodaj do sera mieszając szpatułką.

7

Wyłóż sernik do formy (24 cm). Przełóż do lodówki i trzymaj ok. 2 godzin.

8

Wyłóż ciasto na paterę. Biszkopty przekrój na pół. Obłóż nimi ciasto. Możesz dla ozdoby przewiązać je wstążką. Mandarynki wyszoruj, wyparz. Pokrój je w plastry. Wyłóż na górę tortu. Tort można podawać od razu lub przechowywać w lodówce pod przykryciem, ponieważ chłonie zapachy.


Komentarze