Tortilla meksykańska z fasolą

Tortilla meksykańska z fasolą

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​2 gotowe placki tortilla
    • 150 g mięsa mielonego
    • 1 ząbek czosnku
    • ok. 6 łyżek fasoli czerwonej
    • 1/2 papryki czerwonej
    • 1/2 papryczki chilli bez pestek
    • 4 krążki cebuli czerwonej
    • 2 łyżki pasty pomidorowej
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • sos guacamole
    • przyprawy: oregano, kminek, słodka papryka suszona
    • sałata i kawałki pomidorów do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj drobno posiekany czosnek i posiekane chilli oraz wszystkie przyprawy, podsmaż ok. 1 min. Cebulę obierz i pokrój w plastry, wrzuć na patelnię. Chwilę podsmaż, dodaj mięso mielone i smaż ok. 10 min, stale mieszając. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę, dodaj do mięs i wymieszaj. Dodaj także pastę pomidorową i fasolę odsączoną z zalewy. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE wszystko na wolnym ogniu ok. 20 min. Placki chwilę podgrzej na suchej patelni lub w piekarniku. Następnie nałóż farsz na jego środek i zawijaj. Podawaj z sosem guacamole lub kwaśną śmietaną.


Komentarze