Tosty z waniliowym twarożkiem i grillowaną nektarynką

Tosty z waniliowym twarożkiem i grillowaną nektarynką

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego
    • 150 g twarożku śmietankowego
    • 3 łyżeczki brązowego cukru pudru
    • ziarenka z 1/2 laski wanilii
    • 2 nektarynki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Nektarynki umyj i pokrój na ósemki, odrzucając pestkę. Rozgrzej patelnię grillową lub grilla i połóż cząstki nektarynek. Kiedy lekko zeszklą się i zarumienią od spodu, odwróć je na drugą stronę, a po chwili zdejmij z patelni lub rusztu. Cały proces nie powinien trwać dłużej niż 3-5 minut.

Twarożek utrzyj z ziarenkami wanilii i cukrem pudrem. Na koniec opiecz na patelni grillowej lub grillu kromki pieczywa. Podaj na ciepło.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze