Trifle truskawkowo-malinowe

Trifle truskawkowo-malinowe

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g truskawek 
    • 200 g malin
    • 80 g twarożku śmietankowego
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • 150 g płatków pełnoziarnistych
    • 1/2 łyżeczki skórki otartej z limonki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotuj 4 szklanki lub inne ok. 200 ml naczynia, w których podasz trifle. Oczyść i opłucz owoce. Większe truskawki pokrój na ćwiartki. Twarożek wymieszaj z jogurtem i skórką otartą z limonki. W szklankach ułóż na przemian warstwy owoców, płatków i limonkowego jogurtu. Deser przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.


Komentarze