Trufelki kokosowe

Trufelki kokosowe

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    Masa truflowa:

    • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
    • 15 dag masła
    • 1/2 szklanki cukru pudru
    • 2 łyżki Nutelli
    • 1 1/2 szklanki mleka w proszku (pełnego)

    Do dekoracji:

    • wiórki kokosowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

5 dag masła roztopić na patelni i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je i ostudzić. Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku. Na koniec dodać zrumienione wiórki kokosowe i wymieszać.

Z gotowej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce. Smacznego.


Komentarze