Trufle bananowe

Trufle bananowe

  • 00:45
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 100 g gorzkiej czekolady
    • 20 g masła w temperaturze pokojowej
    • 35 ml śmietanki 30%
    • 10 g suszonych bananów w plasterkach
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Zetrzyj czekoladę na tarce o grubych oczkach.

2

W rondelku podgrzej mocno śmietankę. Dodaj startą czekoladę i zacznij mieszać. Kiedy czekolada zacznie się rozpuszczać, dodaj masło i całość utrzyj łyżką na jednolitą masę.

3

Suszone banany rozdrobnij w moździerzu na mniejsze kawałki i dodaj do masy czekoladowej.

4

Masę nałóż do małych silikonowych foremek i wstaw do lodówki do stężenia. Przed wyciągnięciem czekoladek z foremek, wstaw je na ok. 30 minut do zamrażalnika.

5

Przed podaniem posyp trufle kakao.


Komentarze