Trufle czekoladowe z pistacjami i rumem

Trufle czekoladowe z pistacjami i rumem

  • 01:45
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g ciemnej czekolady
    • 125 ml śmietany kremówki 30%
    • 50 g masła
    • 100 g pistacji (bez soli)
    • 4 łyżki rumu
    • kakao
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Tabliczki czekolady przełóż do miski.

2

Dodaj śmietankę i masło. Całość rozpuść nad parą w garnku do całkowitego połączenia się składników. Przy rozpuszczaniu składników w kąpieli wodnej pamiętaj, aby tylko podgrzać wodę. Jeżeli doprowadzisz do wrzenia, składniki mogą się zwarzyć.

3

Pistacje obierz, posiekaj i dodaj do czekolady.

4

Dodaj rum i wymieszaj.

5

Przestudzone składniki przełóż do lodówki na 1,5 godziny. Z zastygłej masy uformuj kulki i obtocz w gorzkim kakao. Przełóż do lodówki do całkowitego stężenia.


Komentarze