Truskawki na ostro z serem mozzarella

Truskawki na ostro z serem mozzarella

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g sera mozzarella (1 kulka)
    • 6-9 truskawek
    • 1 łyżeczka jasnego miodu
    • 1 łyżka musztardy stołowej
    • 50 ml octu balsamicznego
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • kilka listków bazylii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Wyciągnij z zalewy mozzarellę i połóż na deseczce. Pokrój na plastry grubości około pół centymetra.

2

W małym naczyniu dokładnie wymieszaj miód, musztardę i ocet balsamiczny. 

3

W dalszym ciągu energicznie mieszając, dolewaj cienkim strumyczkiem oliwę z oliwek. Mieszaj do momentu aż z połączonych składników powstanie emulsja.

4

Na talerzykach rozłóż po kilka plastrów mozzarelli. Na plastrach sera ułóż umyte i pokrojone na ćwiartki truskawki.

5

Przed podaniem jeszcze raz energicznie wymieszaj dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING i skrop nim mozzarellę z truskawkami. Ozdób kilkoma listkami bazylii i podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze