Truskawki w occie balsamicznym

Truskawki w occie balsamicznym

  • 00:15
  • 2 porcje
  • 120 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g truskawek
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • świeżo zmielony czarny pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, dzielimy na połówki, a większe na ćwiartki, a następnie przekładamy do miski.

2

Posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na 30 min, by puściły nieco soku.

3

Dodajemy ocet balsamiczny.

4

Dodajemy pieprz. 

5

Mieszamy, odstawiamy na 1 godzinę, a potem jeszcze raz mieszamy i podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze