Tuńczyk z mango z rusztu

Tuńczyk z mango z rusztu

  • 00:35
  • 2 porcje
  • 402 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 steki z tuńczyka po ok. 150 g
    • 1 dojrzałe mango
    • kilka pomidorków koktajlowych
    • sałata (np. roszponka, rukola lub miks)
    • 2 gałązki świeżego rozmarynu
    • 1/2 limonki
    • 20 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pokrój rozmaryn.

2

Tuńczyka przypraw solą, pieprzem i rozmarynem z obu stron.

3

Skrop tuńczyka oliwą. Rybę odstaw na 15-30 minut, aby się zamarynowała.

4

Mango obierz i odkrój od pestki.

5

Rozgrzej mocno grill. Opiekaj tuńczyka minutę z każdej strony. Równocześnie z rybą grilluj mango i pomidory.

6

Rybę podawaj z sałatą, mango, pomidorami oraz cząstkami limonki. To danie doskonale komponuje się z grillowaną bagietką.


Komentarze