Tuńczyk ze świeżym oregano, papryczką chilli, czosnkiem

Tuńczyk ze świeżym oregano, papryczką chilli, czosnkiem

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 185 g tuńczyka w oleju
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 papryczka chilli
    • 2 łyżki świeżego posiekanego oregano
    • 1 łyżka natki pietruszki
    • 3 ząbki czosnku
    • 4 listki cykorii
    • kilka kromek pszennego pieczonego chleba lub 1 bagietka
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Tuńczyka z puszki przełóż do miski. Dopraw cytryną i małą szczyptą soli, po czym wciśnij obrany czosnek i wymieszaj. Papryczkę oczyść z pestek i pokrój w cieniutkie paseczki. Oregano i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do tuńczyka. Podawaj na listku cykorii z podpieczonym pieczywem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze