Turecka zupa rybna z labraksa

Turecka zupa rybna z labraksa

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg labraksa
    • 4 cebule
    • 1 czerwona papryka
    • 1 zielona papryka
    • 2 pomidory
    • natka pietruszki
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Oczyść rybę z łusek i usuń wnętrzności. Odetnij głowę, płetwy, wyjmij kręgosłup i ości, wyfiletuj.

Przygotuj wywar: zagotuj 1,5 l wody. Warzywa umyj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pomidory ostrożnie sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj łyżeczkę soli, pomidory, cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj przez ok. 20 min.

Płyn przecedź, a warzywa zmiksuj. Pokrojoną w ok. 3 cm pasy rybę posyp solą i papryką w proszku. Włóż do przecedzonego płynu z przetartymi warzywami i gotuj na małym ogniu przez ok. 30 min. Przed podaniem posyp zupę pietruszką.


Komentarze