Tymiankowe kotleciki

Tymiankowe kotleciki

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • jajko
    • bułka tarta
    • olej
    • mleko
    • kromka chleba tostowego
    • tymianek suszony
    • ser żółty w kostce
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kromkę chleba tostowego namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z niej mleko przez czystą ściereczkę, mięso mielone należy wyrobić.
Do mięsa dodajemy kromkę rozmoczonego chleba, jajko całe, troszkę bułki tartej, sól, pieprz i garść tymianku – wszystko zarabiamy do uzyskania jednolitej masy.

Ser pokroić w małe płaskie kostki, troszkę mniejsze niż chcemy zrobić kotlety, formujemy kotleciki wciskając w każdy kawałek sera. Kotlety obtaczamy w bułce tartej, smażymy z obu stron do zrumienienia na brązowo.


Komentarze