Udko z farszem warzywnym

Udko z farszem warzywnym

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 udek w marynacie
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka czerwona
    • 1 biała cebula
    • 20 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Udka porozcinaj od środka, nie naruszając skóry i wyciągnij kości. Posmaruj mięso od środka oliwą z oliwek.

2

Papryki umyj i pokrój w słupki. Cebulę pokrój w półplasterki.

3

Pozbawione kości udka przykryj pokrojonymi warzywami, zwiń w rulon i zepnij wykałaczkami. Grilluj na tacce na średnio rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając, aż mięso zmięknie. Tuż przed podaniem zrumień mięso bezpośrednio na ruszcie. Podaj z mieszanką sałat.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze