Udziec indyczy z cytrynową nutą

Udziec indyczy z cytrynową nutą

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • ok. 1 kg udźca z indyka pokrojonego w plasterki lub paski
    • ok. 20 dag tłustego boczku pokrojonego w kostkę
    • 1 duża lub 2 średnie posiekane cebule
    • 300 ml śmietany 36%
    • 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki (w proszku)
    • sok z 1 cytryny
    • 10 dag świeżo wyprażonych płatków migdałowych
    • natka do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Boczek wysmażyć, dodać cebulę – zeszklić. Mięso oprószone solą i pieprzem dodać do boczku, zrumienić na dość silnym ogniu. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z papryką i sokiem cytrynowym. Dobrze wymieszać. Dusić do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posypać migdałami oraz pietruszką.


Komentarze