Warmer Oberskren austriacki ciepły sos chrzanowy

Warmer Oberskren austriacki ciepły sos chrzanowy

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 ml śmietanki kremówki
    • 250 ml mleka
    • 20 g masła
    • 20 g mąki
    • 20 g świeżo startego chrzanu
    • szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
    • świeżo zmielony biały pieprz
    • sól

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

W rondlu rozpuszczamy masło.

2

Dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.

3

Stopniowo wlewamy mleko i śmietankę, zagotowujemy, cały czas mieszając.

4

Dodajemy chrzan

5

Gałkę muszkatołową, sól i pieprz.


Komentarze