
Warstwowa sałatka z tuńczyka
- 01:00
- 1 porcja
- Bardzo prosty
Składniki
- 10 dag masła (zamrożone)
- 15 dag żółtego sera Gouda w kawałku
- 5 jajek na twardo
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 majonez
- 2 duże cebule (drobno pokrojone i sparzone chwilę przed wrzuceniem do salaterki)
- 1 puszka kukurydzy
- odrobina zielonej natki pietruszki
- Sposób przygotowania
- Produkty
Oddzielić białka od żółtek ugotowanych jaj, tuńczyka odlać z sosu i rozgnieść na papkę. Układać w salaterce od dna: białka (połowa) starte na tarce o grubych oczkach, przesmarować łyżką majonezu, kukurydza (pół puszki), łyżka majonezu, połowa startego żółtego sera, utarte masło (połowa, również na tarce), połowa cebuli, cały tuńczyk, cebula, masło, ser, majonez, kukurydza, majonez, białka, majonez, żółtka utarte na drobnej tarce. Wierzch sałatki posypać drobno posiekaną natką pietruszki.