Warzywa w sosie chilli z czosnkiem

Warzywa w sosie chilli z czosnkiem

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 - 300 g makaronu (polecamy ryżowy)
    • 2 duże, grubo pokrojone czerwone cebule
    • 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
    • 2 żółte papryki pokrojone w kostkę
    • 50 g świeżych kawałków ananasa
    • 50 g groszku cukrowego
    • 1 mała puszka kukurydzy
    • 1 słoik sosu Słodkie Chilli z czosnkiem
    • 4 łyżki oleju roślinnego
    • 1 puszka mleczka kokosowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według instrukcji na opakowaniu. W woku lub na patelni rozgrzej olej, a następnie dodaj papryki i cebulę. Smaż przez 1 min stale mieszając. Następnie dodaj kukurydzę cukrową, groszek cukrowy w całości i kawałki ananasa. Do patelni dodaj 2 - 3 łyżki wody i smaż przez kolejne 3 - 4 min mieszając. Na końcu dodaj sos słodki chilli z czosnkiem oraz makaron, a następnie mieszaj, aż wszystko się ugotuje i pokryje sosem. Dla złagodzenia smaku potrawę można polać mleczkiem kokosowym.


Komentarze