Warzywne quesadillas z trzema serami

Warzywne quesadillas z trzema serami

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2/3 szkl. tartej mozzarelli
    • 1/3 szkl. pokruszonej fety light
    • 2 łyżeczki pokruszonego sera plesniowego typu gorgonzola
    • łyżeczka oliwy
    • 6 cebulek dymek
    • 2 średnie pomidory
    • mała ostra papryczka
    • 2 zgniecione ząbki czosnku
    • łyżeczka świeżego posiekanego oregano lub 1/2 suszonego
    • 3 łyżki posiekanej natki
    • 8 placków tortilla o średnicy ok. 20 cm
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wymieszaj sery i odstaw. Podsmaż na oliwie posiekane dymki, dodaj pokrojone w kostkę pomidory, rozdrobnioną papryczkę bez nasion, czosnek i oregano i duś, mieszając, ok. 2 min. Wsyp natkę i przełóż warzywa do innego naczynia.

Rozgrzej patelnię ponownie i ułóż w niej tortillę. Umieść na połowie placka 1/4 mieszanki serów, na wierzchu rozłóż 1/4 warzyw, po czym złóż tortillę tak, by wolna połowa przykryła nadzienie. Podgrzewaj ok. 1 min z każdej strony, aż ser się roztopi.
W ten sam sposób przygotuj pozostałe tortille, odkładając je do przykrytego naczynia, aby nie wystygły. Przed podaniem pokrój każdą z nich na 3 części.


Komentarze