Warzywne szaszłyczki

Warzywne szaszłyczki

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4-5 małych czerwonych cebul
    • biała część pora
    • 3 kolorowe papryki
    • 2 cukinie
    • 40 ml oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki mieszanki przypraw na grilla
    • 1/4 łyżeczki soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj warzywa. Pora pokrój w centymetrowe, ukośne plastry. Papryki oczyść z nasion i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulki rozkrój na połówki. Wszystkie warzywa wymieszaj z oliwą, solą i mieszanką przypraw. 

Kawałki warzyw ponadziewaj na patyczki do szaszłyków średniej długości. Cukinie przekrój wzdłuż na pół i posmaruj oliwą. Szaszłyki i połówki cukinii połóż na średnio rozgrzanym grillu na ok. 10 minut.  

Warzywa powinny pozostać półtwarde. Szaszłyki podaj na grillowanych połówkach cukinii.


Komentarze