Wątróbka z suszonymi śliwkami

Wątróbka z suszonymi śliwkami

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • pół kg wątróbki drobiowej
    • pół kg pieczarek
    • pół kg cebuli
    • 30 dag suszonych śliwek
    • sól, pieprz
    • mąka
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wątróbkę kroimy w kawałki wg uznania, w takie same kawałki kroimy pieczarki. Cebulę kroimy w piórka, a śliwki w mniejsze kawałki niż wątróbka i pieczarki. Wszystko smażymy na niedużej ilości gorącego oleju, w trakcie troszkę posypujemy mąką. Przyprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
Jeśli nie mamy dużej patelni, smażymy partiami i potem mieszamy. Podajemy na gorąco. Smacznego!


Komentarze