Wędzone tofu ze szparagami i sałatką

Wędzone tofu ze szparagami i sałatką

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 op. tofu wędzonego
    • 1 op. mix sałat
    • 1 pęczek zielonych szparagów
    • 2 pomidory
    • 100 g oliwek
    • świeże zioła (tymianek, bazylia)
    • 2 łyżki oleju rzepakowego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Tofu pokrój w paski lub kostkę. Rozgrzej patelnię z olejem i połóż na niej tofu. Smaż do ładnego zarumienienia.

Szparagi umyj i odłam końcówki. Gotuj na parze do preferowanej miękkości, np. 5 minut.

Sałaty umyj i ułóż na talerzu. Posyp oliwkami. Pomidory pokrój w plastry i ułóż obok sałaty. Sałatkę delikatnie przypraw solą i pieprzem oraz skrop oliwą. Podawaj od razu z usmażonym tofu. Na koniec posyp tofu świeżymi ziołami (tymiankiem lub bazylią.)


Komentarze