Wegetariańskie burgery z portabellą

Wegetariańskie burgery z portabellą

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kapelusze pieczarki portabella
    • 2 kawałki papryki konserwowej
    • 1 czerwona cebula
    • 1 pomidor
    • 2 liście sałaty masłowej
    • kilka listków rukoli
    • 2 bułki grahamki
    • 20 ml oliwy z oliwek
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka musztardy
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kapelusze pieczarek umyj, oprósz solą i usmaż na oliwie. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Pomidora umyj i również pokrój w plastry. Sałaty opłucz. Majonez zmieszaj z musztardą. Grahamki przekrój na pół i posmaruj majonezem z musztardą. Następnie ponakładaj przygotowane warzywa i przykryj drugą połówką bułki.


Komentarze