Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

  • 01:40
  • 3 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 400 g wołowiny (pręga bez kości, mięso wołowe gulaszowe)
    • 2 łyżki smalcu
    • 2 cebule
    • 2 czerwone papryki
    • 800 g ziemniaków
    • 2 pomidory
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    • 1/2 łyżeczki kminku
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zrumień na smalcu. Dodaj pokrojone na małe kawałki mięso, obsmaż i podlej wodą (ok. 1/2  szklanki). Całość zagotuj przez ok. 15 min na średnim ogniu. Następnie dodaj oczyszczone z gniazd, pokrojone w paski papryki, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, kminek i roztarty z solą czosnek. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min.

Kiedy mięso będzie na miękkie, zalej je wodą (ok. 1 l). Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dopraw do smaku solą. Gotuj zupę przez kolejne 30 min. Przed podaniem udekoruj pietruszką.


Komentarze