Wielkanocna pierzynka

Wielkanocna pierzynka

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 jajek ugotowanych na twardo
    • 10 dag żółtego startego sera
    • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    • 1 średni słoik majonezu
    • 10 dag zmrożonego masła
    • 1 mała posiekana cebula
    • odrobina posiekanego szczypiorku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na spodzie szklanej przeźroczystej salaterki ułożyć starte na grubej tarce białka. Na białka nałożyć warstwę startego sera. Następnie nałożyć warstwę z połowy puszki tuńczyka i rozsmarować na nim połowę słoiczka majonezu. Na warstwę majonezową zetrzeć na grubej tarce zmrożone masło. Potem rozłożyć równomiernie posiekaną cebulę. Nałożyć resztkę tuńczyka i rozsmarować na nim pozostały majonez. Wierzch przykryć startymi żółtkami. Udekorować według uznania, np. pomidorami i szczypiorkiem.


Komentarze