Wielkanocna terrina z nowalijkami

Wielkanocna terrina z nowalijkami

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 700 g twarogu mielonego
    • 1 szkl. śmietany
    • 2 łyżeczki żelatyny
    • 10 przepiórczych jajeczek
    • pęczek rzodkiewek
    • 5 młodych ogórków
    • kilka młodych cebulek
    • pęczek szczypiorku
    • natka pietruszki
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Twaróg rozgnieść, żelatynę rozpuścić w śmietanie podgrzanej do ok. 70 st. Jajka przepiórcze ugotować na twardo i obrać. Oczyszczone warzywa pokroić w kosteczkę, posiekać szczypiorek oraz nać pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie ze sobą i przyprawić do smaku pieprzem. Formę do keksa wyłożyć folią spożywczą, wypełnić ją twarogiem, przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na 24 godz. Przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię i pokroić w plastry. Ułożyć je na liściach sałaty, bądź rzeżusze. Serwować na śniadanie.


Komentarze