Wielkanocne jajka w pomidorach

Wielkanocne jajka w pomidorach

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jajka
    • 2 pomidory
    • garstka kiełków rzodkiewki
    • garstka kiełków lucerny
    • garstka kiełków słonecznika
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 listki sałaty
    • kilka źdźbeł szczypiorku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie obierz je ze skorupki. Pomidora natnij przy szypułce i wydrąż miąższ. Do środka pomidora nałóż po 1 łyżce majonezu, liść sałaty, kiełki, szczypiorek. W środek włóż ugotowane na twardo jajko. Dopraw do smaku pieprzem i solą.


Komentarze