Wielkanocne roladki w galarecie

Wielkanocne roladki w galarecie

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kostka rosołowa
    • 20 dag szynki drobiowej
    • 3 jajka
    • 20 dag pieczarek
    • por
    • 10 dag masła
    • pieprz, sól
    • natka pietruszki
    • marchew
    • żelatyna
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotować rosół z kostki rosołowej i rozpuścić w nim łyżkę żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia, pora pokroić w słomkę i udusić na maśle. Gdy por będzie gotowy, dodajemy pokrojone na drobniutko pieczarki i dusimy jeszcze 3 minuty, studzimy i dodajemy pokrojone ugotowane jajka, pieprz, sól. Przygotowane nadzienie nakładamy na plastry szynki i zwijamy w rulon, jak naleśniki. Układamy na półmisku, między roladki wkładamy słupki ugotowanej marchwi i gałązki pietruszki, zalewamy tężejącym rosołem.


Komentarze