Wielkanocny deser warstwowy

Wielkanocny deser warstwowy

  • 02:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 90 dag waniliowego serka homogenizowanego
    • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej
    • 3 opakowania galaretki agrestowej
    • 1 opakowanie galaretki cytrynowej
    • 3 opakowania galaretki truskawkowej
    • 1 opakowanie żelatyny
    • 25 dag truskawek świeżych lub mrożonych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Galaretkę pomarańczową i jedną agrestową rozpuszczamy w proporcjach: 1 opakowanie na 0,3 litra wody. Odstawiamy do stężenia. Kroimy w kostkę, mieszamy obydwa smaki i dzielimy na pół. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 0,2 litra wody i dodajemy 4 łyżeczki żelatyny. Ostudzoną mieszamy z połową serka i dodajemy połowę galaretki w kostkach. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki agrestowe rozpuszczamy w 0,7 litra wody. Ostudzone wlewamy na masę serową i odstawiamy do stężenia. Jedną galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 0,2 litra wody i dodajemy 4 łyżeczki żelatyny. Ostudzoną mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami i serem oraz galaretką w kostkach wlewamy do tortownicy. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 0,7 litra wody. Zimne wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki.


Komentarze