Winogronowiec

Winogronowiec

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg winogron białych
    • 2 galaretki cytrynowe
    • krem do tortów
    • śmietana 30% duża półlitrowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Upiec ciasto biszkoptowe. Ciasto ostudzone przekroić w poprzek na pół. Blaszkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą i wyłożyć ją ciastem biszkoptowym. Zagotować dwie galaretki (na jedną galaretkę jedna szklanka wody).

Galaretkę ostudzić i płynną dodać do wcześniej ubitej śmietany 30%. Tak przyrządzoną masę wlać do wcześniej wyłożonej ciastem biszkoptowym keksówki.

Umyte winogrona wrzucić do kremu. Wierzch ciasta przykryć pozostałością ciasta biszkoptowego. Wstawić do lodówki aż do zastygnięcia masy. Następnie ciasto wyłożyć z blaszki i całość udekorować kremem do torów oraz połówkami winogron. Smacznego.


Komentarze

Podobne przepisy