Ślimaczki na karkówce z grilla

Ślimaczki na karkówce z grilla

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kotlety z karkówki
    • 2 tosty pszenne
    • 4 pomidorki koktajlowe
    • 4 liście sałaty lodowej
    • 4 łyżki serka twarogowego naturalnego
    • 1 seler naciowy
    • szczypiorek
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • 2 łyżki oleju
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Kinga Gutowska

Słowo od autora

W grillowanej karkówce na wesoło zasmakują zarówno mali i duzi, wystarczy trochę fantazji, chleba tostowego i warzyw. Do upieczonej karkówki dodaj wesołego ślimaczka, a Twoje dzieci pokochają rodzinne grillowanie. Wiosenna karkówka doda energii do wspólnej zabawy nawet małym niejadkom.

Autor: Kinga Gutowska, dziecijedza.com

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Sól, pieprz i paprykę wymieszać z olejem, powstałą marynatą natrzeć karkówkę i odstawić ją do lodówki na 40 minut. Zamarynowane mięso ułożyć na grillu, a następnie upiec z obu stron. 

2

Z chleba tostowego odciąć skórkę, każdą kromkę rozwałkować, a następnie posmarować serkiem twarogowym, na wierzch ułożyć liść sałaty, wszystko zwinąć w rulon. Powstałą tostową roladkę przekroić na dwie części. 

3

Seler naciowy pokroić w małe paseczki, a szczypiorek posiekać. Na grillowanej karkówce ułożyć miniroladki z chleba tostowego i pomidorki koktajlowe. Udekorować szczypiorkiem oraz selerem naciowym. Smacznego!


Komentarze