Wiosenny stroik

Wiosenny stroik

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • wytłoczka do jajek
    • skorupki jajek (dokładnie umyte i osuszone)
    • ugotowane na twardo jajka przepiórcze
    • dekoracje, np. piórka, wstążki, ozdobna taśma klejąca, naturalny sznurek, bazie, żonkile, papierowe etykietki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Stroiki wykonane z naturalnych ozdób takich jak skorupki jajek, piórka i świeże kwiaty prezentują się na stole szczególnie piękne. Ich wykonanie jest bardzo proste – wystarczy wykorzystać kilka drobiazgów, które znajdziecie pod ręką. Możecie zrobić dokładnie taki stroik, ale śmiało też możecie dać się ponieść wyobraźni i udekorować go wedle własnego pomysłu.

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Zaplanuj mniej więcej układ swojego stroika.

2

Przy pomocy sznurka, taśmy i wstążek udekoruj skorupki jajek.

3

Używając kleju na gorąco, przyklej do wytłoczki skorupki jajek oraz przepiórcze jajka.

4

Przyklej do wytłoczki piórka oraz bazie.

5

Umieść w stroiku resztę dekoracji, takich jak np. papierowe etykietki – przyklej je klejem lub przywiąż wstążką.

6

Skorupki jajek napełnij wodą i włóż do nich żonkile.


Komentarze