Włoska pasta

Włoska pasta

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g makaronu świderki
    • ząbek czosnku
    • 200 g boczku
    • 1/2 cebuli
    • 200 g pieczarek
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 1/2 żółtej papryki
    • przecier pomidorowy
    • oliwa z oliwek
    • tarty ser parmezan
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wstawiamy wodę na makaron i dodajemy szczyptę soli. Jak woda zacznie się gotować, wrzucamy makaron i gotujemy go al dente.

W tym czasie rozgrzewamy patelnie i nalewamy do niej oliwy z oliwek. Boczek kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy. Następnie dorzucamy pokrojoną cebulę w kostkę wraz z poszatkowanym czosnkiem i smażymy, aż do zarumienienia.
Następnie dorzucamy pokrojone w kosteczkę pieczarki i paprykę, smażymy aż wszystko się zarumieni. Dodajemy teraz przecier pomidorowy.

Makaronu nie odcedzamy na durszlaku, tylko wyciągamy go prosto z wody przy pomocy chochli z dziurkami, przekładamy go do patelni z sosem i dokładnie mieszamy. Dodajemy do całości tarty ser parmezan i mieszamy aż do rozpuszczenia sera.


Komentarze