Wołowina z pędami bambusa

Wołowina z pędami bambusa

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g wołowiny
    • 200 g makaronu ryżowego wstążki
    • 200 g pędów bambusa - paski lub zapałki
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka czerwona
    • 1 łyżka sosu ostrygowego
    • 3 łyżki sosu rybnego
    • 2 papryczki chilli marynowane
    • 2 ząbki czosnku
    • pęczek natki pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Czosnek i chilli oczyść i drobno posiekaj. Pędy bambusa odsącz, mięso i paprykę pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej, a następnie duś na nim czosnek i chilli. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut. Wlej 5 łyżek wody, sos ostrygowy i rybny. Dodaj do mięsa pędy bambusa oraz warzywa. Wszystko razem krótko smaż, a na koniec posyp natką pietruszki. Podawaj z makaronem ryżowym.


Komentarze