Wrap z polędwiczką wieprzową

Wrap z polędwiczką wieprzową

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 6 łyżek ketchupu
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżka miodu
    • szczypta papryki chilli
    • 1 mała sałata lodowa
    • pomidorki koktajlowe
    • zielony ogórek
    • 1 op. wrapów
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Polędwiczki myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Składniki marynaty mieszamy w dużej misce, dodajemy polędwiczki i odstawiamy na 2-3 godziny. Następnie kładziemy na grillu i pieczemy 5–6 minut z każdej strony. Ostudzone polędwiczki kroimy na plasterki. Wrapy kładziemy na chwilę na grillu, tak aby się podgrzały. Na każdym rozkładamy plasterki polędwiczek, liście sałaty, połówki pomidorków i plasterki ogórka. Zawijamy i podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze