Wzmacniający syrop z czosnku i cytryny

Wzmacniający syrop z czosnku i cytryny

  • 00:10
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​2 cytryny
    • 1 główka czosnku
    • 3 łyżki miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ząbki czosnku obierz i wyciśnij przez praskę. Cytryny sparz, wyciśnij przez sitko, aby oddzielić pestki. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i następnie zalej nim wyciśnięty czosnek. Całość przelej do wyparzonego słoiczka, zakręć i trzymaj przez ok. 2 tygodnie w ciemnych i chłodnym miejscu. Po tym czasie przecedź syrop przez gazę.

Do spożycia rozcieńcz 1 łyżkę syropu w szklance wody. Profilaktycznie możesz pić raz dziennie. W przypadku choroby nawet 3 razy dziennie. Syrop przechowuj w lodówce przez kilka tygodni.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze