Zapiekana kasza jaglana z owocami

Zapiekana kasza jaglana z owocami

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
    • 150 ml mleka
    • 1 bardzo duże jajko lub 2 małe jajka
    • 1 łyżka masła
    • 125 g borówek
    • 50 g malin
    • 1 łyżka brązowego cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 195°C. Owoce umyj i wymieszaj z kaszą. Przełóż kaszę z owocami do wysmarowanego masłem naczynia. Mleko wymieszaj rózgą z jajkami i zalej nim kaszę. Wierzch kaszy posyp lekko cukrem i wstaw całość do piekarnika na 15-20 min (do całkowitego ścięcia masy jajecznej). Podawaj na gorąco.


Komentarze