Zapiekanka z pieczarkami

Zapiekanka z pieczarkami

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 35 dag makaronu kokardki
    • 40 dag pieczarek
    • 2 cebule
    • opakowanie zielonych warzyw na patelnię (brokuły, groszek, fasolka)
    • 100 ml bulionu warzywnego z kostki
    • zioła prowansalskie
    • sól, pieprz
    • ząbek czosnku
    • szklanka śmietany
    • 2 jajka
    • 100 ml mleka
    • 3 łyżki pestek słonecznika
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj al dente, odcedź. Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebule obierz i pokrój w krążki, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, smaż razem, aż odparuje cały płyn. Wsyp zamrożone warzywa, wlej bulion, przypraw do smaku, duś 5 min.

Żaroodporną formę natłuść, natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, włóż makaron, na nim rozłóż pieczarki z warzywami. Śmietanę roztrzep z jajkami i mlekiem, przypraw do smaku. Sosem polej zapiekankę. Piecz 35 min w temp. 180°C. Posyp podprażonymi pestkami słonecznika.


Komentarze