Zapiekanka z ryżu i tuńczyka

Zapiekanka z ryżu i tuńczyka

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 szklanki ryżu
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 1 puszka kukurydzy
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 1 papryka czerwona surowa
    • 2 cebule
    • 2 ogórki kiszone
    • 2 całe jaja
    • 20 dag sera żółtego
    • trochę oleju
    • przyprawy: pieprz, sól, papryka czerwona, szczypta vegety
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Rozgrzać patelnię z tłuszczem, podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać ugotowany ryż oraz pokrojoną paprykę i ogórka.
Następnie dodajemy kukurydzę i groszek konserwowy oraz tuńczyka z puszki. Doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Wbijamy jajka i mieszamy.
Na wierzchu posypujemy startym serem. Tak przygotowaną potrawę zapiekamy około 20 minut pod przykryciem.


Komentarze