Zapiekanka ze szpinakiem

Zapiekanka ze szpinakiem

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • główka kapusty
    • garść szpinaku
    • 2 cebule
    • 2 szklanki bulionu
    • 3 gotowane marchewki
    • 25 dag mielonego mięsa
    • biały pieprz
    • świeża bazylia
    • oregano
    • puszka pomidorów z zalewą
    • 2 łyżki startego żółtego sera
    • kubek śmietany 12%
    • 4 pomidory
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kapustę poszatkuj, dodaj pocięte cebule, zalej bulionem i uduś. Przypraw. Szpinak zblanszuj. Pomidory sparz i zdejmij skórki, pokrój na plastry. Wymieszaj kapustę, pokrojone marchewki, pomidory i szpinak.

Formę do zapiekanek natłuść, włóż warzywa. Na patelnię wylej pomidory z zalewą, uduś, przetrzyj przez sito, połącz ze śmietaną. Duś jeszcze ok. 10 minut. Sosem polej zapiekankę. Zapiekaj ok. 30 min w temp. 180°C, w połowie zapiekania posyp serem. Smacznego.


Komentarze