Żeberka pieczone w kapuście

Żeberka pieczone w kapuście

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg żeberek
    • 1,5 kg kapusty kiszonej
    • 0,5 szkl. mąki
    • 0,5 paczki papryki
    • 3 cebule
    • 3 ząbki czosnku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebule pokroić w cienkie paseczki, dodać kapustę i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wszystko smażyć na oleju około 30 minut. Żeberka osolić, doprawić czosnkiem, obtoczyć w mące, papryce i obsmażyć na oleju.
W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: kapusta-żeberka-kapusta, przykryć naczynie i piec w piekarniku 200 st. około 1 godziny, a potem smacznego!


Komentarze