Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg żeberek
    • sól
    • pieprz
    • olej

    Sos:

    • 2 duże cebule
    • 5 ząbków czosnku
    • pół słoiczka przecieru pomidorowego
    • 4 łyżki miodu
    • pół szklanki octu
    • sól
    • pieprz
    • bazylia
    • majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żeberka pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, zostawić na pół godziny. Potem zrumienić na gorącym oleju. Odłożyć do żaroodpornego naczynia. Przygotować sos.

Na tłuszczu od smażenia żeberek dusić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać miód, ocet, przecier i przyprawy według uznania. Dusić 15 minut.
Sosem zalać żeberka, przykryć naczynie i dusić w piekarniku do miękkości (ok. 1,5 godziny).


Komentarze