Żeberka w sosie grzybowym

Żeberka w sosie grzybowym

  • 02:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 800 g żeberek wieprzowych
    • 2 cebule
    • 50 g grzybów suszonych
    • 2 łyżki mąki
    • 50 ml oleju
    • przyprawy: sól, pieprz

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Żeberka umyj i podziel na porcje. W garnku rozgrzej olej i smaż żeberka przez ok. 15 min z każdej strony. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dolej 500 ml wody. Dodaj suszone grzyby. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE żeberka przez 1 godz. 30 min. Pod koniec duszenia zagęść sos zawiesiną przygotowaną z mąki i wody.


Komentarze