Zestaw grillowanych mięs z warzywnym tatarem

Zestaw grillowanych mięs z warzywnym tatarem

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 700 g mięsa na grill
    • 3 duże pomidory
    • 1 czerwona cebula
    • 1 cukinia lub ogórek
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu winnego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyte pomidory, cukinię (lub ogórka) i cebulę pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski i odstaw na 30 minut. Po tym czasie odlej zebrany sok. Dopraw oliwą, octem winnym, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na minimum godzinę. Ułóż mięso na rozgrzanym grillu. Kiedy będzie upieczone, podawaj je z bardzo schłodzonym tatarem warzywnym.


Komentarze