Zielona sałata z podsmażanym boczkiem i serem żółtym

Zielona sałata z podsmażanym boczkiem i serem żółtym

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 główka zielonej sałaty
    • 20 g boczku parzonego
    • 20 g sera żółtego
    • garść kiełków

    Sos:

    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 i ½  łyżki octu winnego
    • 1 łyżeczka musztardy ostrej
    • ½ cebuli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj sos: drobno posiekaj cebulę, a następnie wymieszaj ją z octem, musztardą i oliwą. Sałatę porwij w palcach i wymieszaj z sosem. Boczek i ser żółty pokrój w kostkę. Podsmaż boczek (ok. 6 - 8 min), dodaj ser, a kiedy lekko się roztopi, posyp wszystko rozmarynem i zdejmij z ognia. Na talerzach układaj kolejno sałatę, kiełki i gorący boczek z serem. Podawaj natychmiast.


Komentarze