Zielone spaghetti z rukolą

Zielone spaghetti z rukolą

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g razowego spaghetti
    • słoiczek zielonego pesto
    • opakowanie rukoli
    • 100 g wędzonego boczku lub szynki szwarcwaldzkiej
    • kilka małych pomidorów
    • łyżka oliwy z oliwek
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron gotujemy wg przepisu, podgrzewamy pesto, boczek lub szynkę kroimy na cienkie paseczki i smażymy na chrupko na oliwie. Rukolę i pomidory myjemy, pomidory tniemy na ćwiartki. Na talerzach układamy gniazdko z makaronu, na środek kładziemy ciepłe pesto, obok dużą garść (lub dwie) rukoli, posypanej boczkiem lub szynką, z kilkoma cząstkami pomidorów posypanych pieprzem. Smacznego!


Komentarze