Zielony sorbet z papryką i awokado

Zielony sorbet z papryką i awokado

  • 00:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 zielone papryki
    • 1 duże albo 2 małe awokado
    • 250 g szpinaku
    • sok z 1 dojrzałej limonki
    • 100 ml soku jabłkowego 100%
    • przyprawy: sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Paprykę umyj i obierz cienko ze skórki. Wytnij i wyrzuć gniazda nasienne.

2

Paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Wyciśnij sok z limonki i dodaj do papryki.

3

Awokado wybierz ze skórki i dodaj do papryki. Całość zalej sokiem jabłkowym, dodaj szpinak i dokładnie zmiksuj malakserem. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

4

Naczynie wstaw do zamrażalnika na kilka godzin. Co jakiś czas wyciągnij naczynie i zamieszaj sorbet widelcem. Przed podaniem posyp sorbet kilkoma ziarenkami czerwonego pieprzu.


Komentarze